Viherpeukalo valmistautuu kauteen

Arkistokuva

Lumipeite lavasti pihan hetkellisesti valmiimmaksi kuin mitä se oikeasti on, mutta nyt kevät muistuttelee taas tekemättömistä töistä. Olen jo valmistautunut henkisesti tulevaan istutusurakkaan katselemalla vuoron perään tyhjää istutusmaata ja lapiota. Psyykkinen valmistautuminen on tärkeää, ja se on syytä tehdä huolella. Psyykkaukseen kuuluu tärkeänä osana myös voimaannuttava, suoritukseen valmistava musiikki. Valitsen musiikin tehtävän luonteen mukaan. Näihin puutarhahomiin sopiva tsemppibiisi on tämä mullan tuoksuinen Kekkilän tuottama soitin- ja lauluesitys:



Aionkin nyt jatkaa henkistä valmistautumista kevään puutarhahommiin istumalla autotallissa näppylähanskat kädessä. Asetan lapion,  kuokan ja haravan esille, vedän valkokankaan alas, tyhjennän mieleni, ja laitan videon pyörimään.

Hassu juttu, mutta löysin tänä viikonloppuna täysin sattumalta myös talonrakennusaiheisen musiikkivideon. Tämä video tuo esille havainnollistavasti monia rakentamisen vaiheita, kuten esimerkiksi betonin valamista, piikkausta (jos se valu menee pieleen), mittanauhan käyttöä, koolausten tekemistä ja piirrustusten tarkastelua. Hieman jäi tosin mietityttämään tuo kaasupolttimen melko huolettoman näköinen heiluttelu selvästikin puurakenteisen talon sisätiloissa ja se, että olikohan polttimon käyttäjällä varmasti voimassa oleva tulityökortti?


Istutuskelejä odotellessa,

Petri

Yhteistyössä Suomen Blogimedia ja Kekkilä

Kommentit

Suositut tekstit